Živinice

GRAD NAVIKNUT NA BICIKL

Živinice su grad koje su  zbog svog geografskog položaja idealne za biciklizam. U ovom gradu normalno je da prosječna četvoročlana porodica posjeduje četiri bicikla, te da usljed dječijeg rasta, ne rijetko mijenjaju prevozna sredstva za veća.

Ljubav prema ovom dvotočkašu za mnoge predstavlja adrenalliski izazazov, te se uz sunčano vrijeme, naoružani kacigama i drugom opremom, na „bajsu“ i sa rajom iz Biciklističkog kluba  Živinice odlučuju odvesti na neku turističku atrakciju u Bosnii i Hercegovini.

Međutim, priču o biciklizmu u Živinicama  nastavljamo o čovjeku koji je svoj cijeli svoj radni vijek poklonio popravci i servisivanju ovog prijevoznog sredstva.

Asim Mujkanović potiče iz Đurđevika, a radno mjesto mu je Gradska pijaca u Živinicama gdje posjeduje vlastitu radionicu. Zatekli smo kako centrira felgu bicikla, gdje smo započeli razgovor sa ovim radišnim čovjekom.

 

– Servisiram sve vrste bicikala, a prodajem i sve vrste dijelova za bicikle. Iz moje radionice ne možete otići nezadovoljni, jer nema kvara kojeg ne mogu otkloniti. Pored svih vrsta dijelova, prodajem i biciklističke gume, a radim i njihovo krpljene- rekao je bicikl majstor Asim Mujkanović, te dodaje „biciklizam je zdravlje“.

Asim Mujkanović je, između ostalog, veliki ljubitelj kamera i dron snimaka, dobro je opremljen i poznat po dobrim snimcima. On je i autor snimka kojeg smo iskoristili  za naslovnicu portala zivinicki.info. Inače, najdraži su mu snimak stare džamije u MZ Musići  i snimak grada Živinice.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close
Close