Sport

„Ratnici“ jači od Čelika

Izuzetno mladi seniorski tim košarkaškog kluba Ibu Spartans, sa prosjekom starosti od tek 19 godina, uspješno je zapoćeo svoju drugu takmičarsku sezonu u A 1.  ligi Federacije BiH.

Ovaj je klub iz Živinica u prvom kolu druge po snazi košarkaške lige u BiH uspio savladati klub sa većom tradicijom, OKK Čelik. U ovoj ekipi posebno raduje što je utakmica odigrana na gostovanju, u Zenici.

Konačni rezultat je bio 87-92, a po četvrtinama 20:28, 23:18, 19:24 i 25:23.

– Utakmica protiv ekipe Čelika je bila prava prvenstvena, možda i najteža utakmica sezone u najljepšem ambijentu A1 lige.  Ali eto, krajnji rezultat je išao u našu korist- rekao  je kratko direktor IBU Spatans Mirza Memić.

U nedjelju sa počekom u 16 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama „Ratnici“ će pokušati  do bodova doći u jednom od kantonalnih derbija, protiv košarkaša  Gračanice.

– Oni su nova ekipa u ovoj ligi, ali su predvođeni iskusnim igračima kao što su Tanasilović i Ćosić. Ono što je sigurno da su naši momci spremni za tu utakmicu i da će biti teško osvojiti Gradsku dvoranu u Živinicama u ovoj sezoni. Pozivamo sve ljubitelje košarke da nas podrže u ovoj utakmici i da sa pobjedom nastavimo put ka Brčkom i Goraždu gdje imamo dva gostovanja- zamolio je Memić.

On je izrazio zahvalnost Predsjedavajućem i vijećnicima Gradskog vijeća Živinice koji pružaju pomoć ovom Klubu.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close