Sport

forma je prolazna, a klasa vječna GOLMAN KAO HOBOTNICA

forma je  prolazna, a klasa vječna

GOLMAN KAO HOBOTNICA

 

Premda je RK Konjuh prije početka sezone kao pojačanje angažovao Todora Radovića (RK Partizan BG), a već kao čuvara mreže imao kadetskog reprezentativca BiH Adnana Bečića, povratak nakon duže pauze u ekipu „Narandžastih“ golmana Adisa Kamberovića čini se kao najbolja vijest u  živiničkom timu .

Ado, novi – stari čuvar Konjuhove mreže

Povratak među stative za Kamberovića je značilo „skidanje“ viška kilograma, a zauzimanje pozicije prvog golmana Konjuha, iako treći čuvar mreže, dobijanje povjerenje trenera ovog kluba Tonija Čoline.

Čolina,odluka je na njemu

-Zbog ponovnog bavljenja rukometom morao sam smršati desetak kilograma, a zatim se zalaganjem i odbranama nametnuti šefu Čolini. Nakon Istočnog Sarajeva, gdje sam i pored poraza od Slavije zabilježio 17 intervencija, dobio sam priliku da stanem na gol Konjuha protiv banjalučkog Borca. U derbiju protiv viceprvaka BiH ostvariio sam 16 sigurnih intervencija i kažu da sam bio igrač utakmice- kaže Ado, kojeg u timu Konjuha nije bio šest godina.

Kamberović je Klub, kao prvi golman RK Konjuh, napustio kada je odlučio da osnuje vlastitu porodicu, a vratio se kao 32-ogodišnjak, kada je primjetio da klubu nedostaje igrač njegovih kvaliteta.

-Na početku je moj povratak na gol trebao biti rekreativan, a trebao sam biti tek zamjena Radovića i Bečića, ali mi je trener Čolina, vidjevši koliko se trudim, ukazao povjerenje i stavio me na gol. Mislim da sam to povjerenje maksimalno iskoristio- kaže hobotnica na mreži Konjuha Adis Kamberović.

Ne možemo zaboraviti reći da je Adis Kamberovavić vlasnik ugledne Gradske  mesnice „Kod Ade,“ za koju korisnici kažu da je nabolja u gradu i šire.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close