Sport

TEŽAK POČETAK SEZONE ZA KONJUH

Ni najstariji ljubitelji rukometa u Živinicama ne pamte lošiji početak sezone narandžasto bijelih igrača Konjuha. U osam prvih utakmica RK Konjuh je zabilježio samo dvije tijesne pobjede u domaćoj dvorani, te jedan remi pred živiničkom publikom.

Samo sedam bodova i 13. mjesto na tabeli ne može da ne zabrine prve ljude Stručnog štaba ove ekipe, koji su prije početka sezone očekivali znatno  bolje rezultate svog tima. Međutim, česte povrede među rukometašima, te promijenjiva forma Konjuhovih igrača uslovili su nedovoljno dobre igre na terenima.

– Sigurno da smo očekivali više od početka sezone, nakon prve dvije utakmice smo imali još dodatni peh sa ozljedama, i stalni problemi sa momcima koji se oporavljaju da bi ušli u formu. Dodatnih analiza nam ne treba, jer ide  period u ritmu srijeda subota i da nas posluži zdravlje da možemo sve podnijeti, te krenuti sa osvajanjem prijeko potrebnih bodova, počevši od utakmice sa Slobodom u subotu- riječi su Tonija Čoline, najmlađeg stručnjaka među trenerima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za komšijski kantonalni derbi protiv tuzlanske Slobode u ekipu Konjuha bi se trebali vratiti kapiten Nermin Smajić, te iskusni pivot Mirko Marčeta, kao i provjereni čuvar mreže Adis Kamberović. Oni su nedostajali u ranijim utakmicama, a Čolina smatra da bi njihov povratak u tim puno pomogao igri  Narandžastih i osvajanju novih bodova.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close