Sport

KONJUH PREKO DRINE DO IZVIĐAČA

Rukometaši Konjuha u subotu igraju posljednju utakmicu u okviru jesenjeg dijela tekuće sezone Premijer lige BiH u Gradskoj dvorani u Živinicama.

Protivnik je RK Drina iz Zvornika, ekipa koja je iz Prve lige RS prošle lige ušla skoro „neokrznuta“ u eltni bh. rukomenti rang, a sada je sa osvojena 3 boda na posljednjem mjestu Premijer lige BiH.

-Nikoga ne podcjenjujemo  i Drinu smatramo ozbiljnim protivnikom. Ipak mi ovdje vidimo samo nova tri boda i sigurnu pobjedu i da je tu kao protivnik neko drugi. Mi morami ići na pobjedu i s njom okočati jesenji dio tabele u našoj dvorani, te time obezbijediti povratak na sredinu tabele.

Četiri dana nakon  Drine putujemo u Ljubuški i tu odigrati meč protiv Izviđača, gdje ćemo dati svoj maksimum i pokušati ostvoriti što bolji rezultat- rekao je Banjalučanin na klupi Konjuha, Bojan Unčanin.

Čini se kao optimista najstariji i najiskusniji igrač u redovima Narandžastih, strahoviti pivot Mirko Marčeta.

-Raspoloženje je ekipi sve bolje, posebno nakon visoke pobjede u Goraždu. Utakmicu sa Drinom moramo da ozbiljno uzmemo i da uz ovu prethodnu sa šest bodova otputujemo u Ljubuški na razigravanje- rekao je on.

 

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close