Sport

Rukometaši Konjuha započeli pripreme OČEKUJU BOLJU DRUGU POLUSEZONU

Nakon (ne)zasluženog odmora poslije odigranog jesenjeg dijela sezone, u kojem su se rukometaši živiničkog Konjuha našli na 12. mjestu,  „Narandžasti“ su u srijedu održali prvi trening i ponovno okupljanje u Gradskoj dvorani.

Na okupljanju kod šefa struke Bojana Unčanina javio se 21 igrač. Izostao je Mario Pavlak, koji se nakon odigrane posudbe u Konjuhu vratio u matični Izviđač iz Ljubuškog, a raduje što se treninzima pridružio i jedan od najboljih domaćih igrača i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Kemal Hamzić.

-Nakon loše polusezone u kojoj je Konjuh osvojio tek 17 bodova iz svega 5 pobjeda i iz dva neriješena rezultata, moram reći da očekujem bolju drugu polusezonu. Sada je važno da   održimo kvalitne pripreme i da  zdravi nastavimo rukometno takmičenje u Premijer ligi BiH. Vjerujem da će moji rukometaši pružati bolje igre u proljetnom dijelu sezone i da ćemo do kraja napraviti značajniji rezultat i znatno popraviti stanje na tabeli-  rekao je prvi trener RK Konjuh, Bojan Unčanin.

Drugi dio prvenstva započinje 22. februara, a za živinički RK Konjuh gostovanjem u Gornjem Vakufu protiv Sloge.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close