Sport

KONJUHOVI PIONIRI OSVOJILI TURNIR U ITALIJI

Pioniri Rukometnog kluba Konjuh iz Živinica su se sa nedavno održanog  turnira u Italiji vratili kao njegovi osvajači.  Za napomenuti je da su „mladi narandžasti“, prevođeni internacionalcem u seniorima Konjuha Mirkom Marčetom, u sva četiri susreta izašli kao pobjednici.

Veliki ponos i karakter ovih mališana je rezultirao peharom, dok svakodnevni i naporni rad uz veliku disciplinu koju je nametnuo iskusni Mirko Marčeta kao trener, dokaz da se sve isplati.

U odigranim susretima postignuti se sljedeći rezultati RK Konjuh- Tori di Cuartezzolo 26:12, RK Konjuh – Pallamano Caldonio 25:11, RK Konjuh – Vicenza 27:13 i RK Konjuh – Napoli 17:13, dok su za ekipu „budućnosti Konjuha“ nastupili: Ahmed-Muhamed Hodžić, Sanjin Kamberović, Benjamin Bešrović, Azur Šabani,  Kenan Umihanić, Amel Mulavdić, Abdulah Beširović, Alem Hadžić, Aden Lugavić, Vahid Halilović, Almir Nuhić, Baris Šahinpašić, Emir Kadrić, Tarik Ikanović,  Dženan Omerefendić i Adi Bečić, dok su uz Marčetu na klupi bili i Emir Hadžiavdić, Jasenko Omerefendić i Alen Hadžić.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close