Sport

KK ŽIVINICE FURIOZNO KA A1 LIGI …… TRINAEST POBJEDA IZ ISTO TOLIKO UTAKMICA

TRINAEST POBJEDA IZ ISTO TOLIKO UTAKMICA

 

Ekipa koju uspješno vodi Almis Don Sulejmanović u trinaest susreta A2 lige Federacije BiH je zabilježila isti broj pobjeda. U posljednjoj utakmici visoko je porazila tim iz susjednih Banovića, čak sa 103 naprema 59.

U ekipi KK  Živinice po šuterskim sposobnostima i visokim stepenom realizacije  posebno se istakao Mirza Hrnjičić, mada i učešće iskusnih Đulovića  i Mazića, kao ni mladog Smajlovića, ne treba zanemariti. Posebne ovacije i burne reakcije izazvao je pogodak Ade Korkutovića, povratnika u tim nakon ozbiljne operacije meniskusa. Poene koji su Živiničani postizali na noge su na noge dvjestotinjak   posjetilaca Gradske dvorane u nedjelju 8. marta.

 

Od početka utakmice se moglo vidjeti kome će pripasti bodovi, što se moglo i očeivati . Domaćin susreta do 15:0, nije dozvolio gostima da se upišu u listu strijelaca, a prvu četvtinu završio je sa 36:8. U drugoj četrvtini Živiničani nastavljaju istim tempom i  na poluvrijeme sa 71:29 prate košarkaše KK Litva.

U nastavku „košarkaške priredbe za domaću publiku“ igrači spuštaju tempo, pa se početak posljedljeg dijela susreta i treću četvrtinu završavaju sa  85:39.

Mada su posljednje minute utakakmice Živiničani odigrali u podmlađenom timu i primili malo više koševa nego su dali (18:20), prešli su 100 postignutih poena. Utakmica je završena sa 103:59.

 

 

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close