Sport

COVID- 19 I SPORT U ŽIVINICAMA

Prvobitno epidemija i zatim pandemija Korona virusa usporila je privredni razvoj  Živinica, ali i ekspanziju sporta, u ovom gradu veoma razvijenoj i omiljenoj društvenoj aktivnosti.

Članovi Rukometnog kluba Konjuh, nakon osvojena 4 boda u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva Premijer lige započeli osvajanje što bolje pozicije na  tabeli najeltinijeg takmičenja ovog sporta u našoj zemlji.

RK Konjuh je nakon prvog  dijela sezone svoje mjesto našao  na 12. poziciji, što je bilo nezadovaljavajuće za rukometaše, članove Uprave i navijače ovog sportskog kolektiva. Predvođeni novim i nekadašnjim trenerom Bojanom Unčaninom, rukometaši „Narandžastih“ su bodove očekivali u  utakmici sa Bosnom iz Visokog koja je zbog Korone odgođena.

Mladi košarkaši KK Ibu Spartans su se nakon krize izazvane Korona virusom nalazili na 10. mjestu A1 lige, što im obećava opstanak u drugom po snazi košarkaškom takmičenju.

         Najpozitivniji sportski rezultat krajem 2019.  i  početkom 2020. godine su napravili košarkaši KK Živinice, koji su u 13 susreta A2 lige Federacije BiH zabilježili isti broj pobjeda.

Kombinaciju iskusnijih i mlađih košarkaša uspješno je vodio i nakon krize sa Koronavirusom će voditi trener Almis Don Sulejmanović,  u prošloj sezoni vođom pionira KK Spartans, tada najboljom košarkaškom ekipom do 15 godina na Tuzlanskom kantonu.

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close