Sport

KAKO DRUGIMA, TAKO ĆE I NAMA

Rukometaši živiničkog Premijerligaša, ekipe Konjuha, isto kao i svi drugi i rukometni  i drugi sportskii kolektivI u našoj , ali i u drugim zemljama svijeta, u „Korona karantinu“  su od početka marta.

RK Konjuh je do susreta 19. kola najelitnijeg rukometnog takmičenja, koji je bio planiran biti odigrati protiv vječnog rivala, visočke Bosne Vispak, sa 21 osvojenim bodom zauzimao 12. poziciju na ljestvici.

-Taj  rezultat je jedan od najlošijih u poslijeratnoj istoriji kluba „zahvaljujući“ ozljedama kljućnih domaćih igrača, najefikasnijem Husiću i gradiocem naše igre i također efikasnim Hamzićem, te promjenom trenera. Važno je da ovdje još igra premijerligaški rukomet.

Što se nas tiće sezona može biti i završena,  jer nemamo apetite za evropska takmičenja, a nismo ni u zoni za ispadanje iz Premijer lige BiH.

Prema Odluci Rukometnog saveza zabranjeno je odigravanje utakmica, odlukama gradske Civilne zaštite Kriznog štaba Grada Živinice i okupljanja, sa što manje kontakta, nije bilo dozvoljeno okupljanje i igre naših rukometaša- u izjavi za sportski program RTV Živinice rekao je sekretar RK Konjuh, Emir Hadžiavdić.

Stoga smo igrače poslali kući u samoizolaciju, sa stalnim kontaktom sa trenerom Unčaninom, govori Hadžiavdić.

-Čekamo odluku Rukometnog saveza o nastavku ili prekidu sezone. Kako bude drugima   bit će i nama- rekao je on.

 

U posljednja dva kola Konjuh je osvojio četiri boda, savladavši iskusnu i jaku Slaviju iz Istočnog Sarajeva, te osvanjem boda u Trebinju od neugodnog Leotara.

 

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close
Close