Reklame

GEOSERVIS ŽIVINICE – LIDER U GEOBUŠENJU I RUDARSTVU

GEOSERVIS D.O.O. ŽIVINICE. BROJ JEDAN  U TK, A JEDAN OD TRI NAJBOLJE  U FEDERACIJI BiH

            Profesionalnim ophođenjem prema povjerenom zadatku, ova kompanija postala je prepoznatljiva na prostoru Tuzlanskog kantona, ali i šire. Stručnost kadra, redovno izmirenja obaveza, neophodne licence za izvođenje radova, ključ su dobijanja većih tendera.

             Izazov ne gledaju kao barijeru, nego kao priliku da pokažu znanja i vještine koje posjeduju i zadatak obave profesionalno i u predviđenom vremenskom roku.

Kompanija „Geoservis“ d.o.o osnovana je 2004. godine. Sa radom su počeli 2005. sa jasnom vizijom – biti najbolji u svojoj djelatnosti. Specijalizirani su za bušenje istražnih hidrogeoloških bušotina, projektovanje hidrogeoloških bušotina i bunara te njihovo operativno izvođenje, dubinsko ispitivanje terena za građenje objekata, projektovanje i izvođenje specijalnih radova u geotehnici, kao i sanaciju klizišta te bušenje na rudnicima.

 

– Profesionalnim pristupom i stručnom osposobljenošću, postali u sinonim za kvalitetu izvođenja ovih radova i samim tim stekli povjerenje dugogodišnjih partnera.S ponosom mogu istaknut da se naš rad kretao uzlaznom putanjom. Krenuli smo sa pet zaposlenih. Sada nas je dvadeset, različitih kadrovskih profila. Mogu slobodno reći da je stručnost timska osobina, ističe Sead Mumić, vlasnik kompanije „Geoservis“ d.o.o Živinice.

Usavršavanje stalni zadatak

Prema riječima direktora, tokom svih ovih godina nastojali su da se u svakom pogledu usavrše. Tokom svake godine, prihode nisu „prokockali“ već su nastojali da investiraju i samim tim ulože u razvoj kompanije. Prema inventaru i mašinama koje posjeduju, takva politika rada ispostavila se kao jedina ispravna. Jedini su na prostoru TK koji se mogu pohvaliti posjedovanjem svega neophodnog za dobijanja većih tendera i izvođenje zahtjevnijih radova. Nikakvo čudo da su u TK broj jedan u svojoj djelatnosti.

Pri tome mislimo na poslove geotehnike za gradnju, ispitivanje tla, geomehaniku, ispitivanje, projektovanje i na kraju sanaciju klizišta, istražna bušenja za rudnike, hidrogeološka istražna bušenja za vodu, bušenja bunara, projektovanje, reviziju i drugo.

–  Kada posjeduješ kadar i vrhunsku opremu onda možete očekivati i veće poslove i u tom pravcu se kreću naši poslovni planovi. , ističe direktor „Geoservisa“ Sead Mumić, te dodaje da je minimum za investicijsko ulaganje za neku mašinu nekih stotinjak hiljada.

Uz mnogo manjih projekata , do sada su oni najveći preuzeti i odrađeni poslovi za za Rudnik „Breza“ i Kreka, kao i rudnik Gračanica u Gornjem Vakufu/ Uskoplju.

Projektni odjel „Geoservisa“ sastavljen je od stručnjaka geološke struke sa višegodišnjim iskustvom u projektovanju svih vrsta geoloških projekata, izvještaja i elaborata iz oblasti podzemne i površinske eksploatacije mineralnih sirovina u skladu sa važećim zakonima i propisima. U svome radu koristi najsavremeniju opremu i software, tako da je  „Geoservis“ u stanju prihvatiti svaku vrstu izazova iz područja svoje djelatnosti.

Vlastitim sredstvima rada izvršavaju ugovorene obaveze
„Geoservis“ sve svoje ugovorene obaveze odrađuje sa vlastitim sredstvima za rad, a to znači da raspolaže sa više garnitura za bušenje i to: poznatih geoloških mašina Failinga, 1 Virth, 1 Janez 600, 1 BA 500, 1 BAD 300 i 1 BA 300 i da sada radimo i rupe od 1000 milimetara..

            –Pored bušaćih garnitura posjedujemo svu računarsku opremu za projektovanje iz oblasti registrovanih djelatnosti. Što je najvažnije raspolažemo i stručnim kadrovima iz oblasti geologije i rudarstva za bušenje svih bunara, geoistražnih, pijezometarskih i geomehaničkih bušotina”, priča Mumić.

Servisiranje opreme ne predstavlja problem za vlasnika. U slučaju kvara, znanje i vještine vlasnika dolaze do izražaja. Sam servisira svoju opremu, te nedostatak majstora, znalaca tog zanata, za sad ne utiču na njegov rad.

Školovanje kadrova za bušače je izražen problem

            -Jedan od problema sa koji se ova branša susreće, je nedostatak kvalificiranih bušača. Ne školuje se taj kadar. To bi za nekih desetak godina mogao biti veliki problem, ističe Mumić.

Na pitanje koliko to trenutno za „Geoservis“ d.o.o predstavlja problem, direktor Mumić nam pojašnjava:

-Mi za sada imamo prednost jer je stariji kvalifikovan kadar, pred penziju, potpuno profesionalno obučio mlađi  kadar. Znači, naša je prednost što sada radimo sa mladim ljudima, prepunih profesionalnih iskustava- rekao je direktor ovog uspješnog kolektiva.

Uzimajući u obzir dosadašnje rezultate poslovanja, skromnost je suvišna.           Stoga, ne čudi činjenica da je u ovom periodu kompanija  „Geoservis“  broj jedan  u Tuzlanskom kantonu , a jedna od tri najboljie  u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na pitanje kakvo je stanje u kompaniji Mumić je istakao, da mu je sada 30 godina,  Evropa bi mu bila mala…

 

 

Show More

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close
Close